Premi per a una de les granges de Pinsos Yak

La directora general d’Agricultura, Sra. Elisenda Guillaumes, en l’entrega del premi a membres de Pinsos Yak.

Pinsos Yak va rebre dimarts passat, 24 de maig, el premi de reconeixement d’una de les seves granges en matèria de bioseguretat, gestió responsable, benestar animal, maneig sanitari i sostenibilitat ambiental, sobretot en aplicació de mesures d’eficiència energètica i en aplicació de mesures de mitigació del canvi climàtic.

 

El premi va ser lliurat per la directora general d’Agricultura, la senyora Elisenda Guillaumes, en un acte organitzat per la Cambra de Comerç i la Llotja de Vic.

 

Precisament en matèria de sostenibilitat ambiental Pinsos Yak des dels darrers anys està emprenent decidides actuacions en eficiència energètica que han permès que es converteixi en empresa neutra climàticament. També està posant en marxa mesures enfocades a millorar la cadena alimentària des de la seva base i facilitin alhora el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

 

Justament aquest any 2022 el sector porcí està afrontant l’aplicació d’importants normatives a les granges, com la incorporació d’un Sistema Integrat de Gestió de l’Explotació (SIGE), el càlcul del Balanç de Nitrogen, les Millores Tècniques Disponibles (MTD), el Decret de Dejeccions Ramaderes, la millora del benestar animal i de la seva salut i el Sistema de Garantia Financera, entre d’altres.

 

Pinsos Yak, en una aposta decidida per la contribució a la sostenibilitat del sector porcí, facilita i assessora amb tots aquests aspectes les seves granges integrades i també la formació del personal que hi intervé, la qual cosa els permet evolucionar cap a models més eficients de granja. En la jornada que va celebrar el 2021 passat ja va informar de la importància d’avançar positivament en termes de bioseguretat i de benestar animal, per tal d’aconseguir l’estratègia de la triple hèlix de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.